Voor het laatste nieuws, bekijk onze Instagram en Facebookpagina

Home » Zeil materialen

Zeil Materialen

Zeil materialen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de allerbeste materialen voor je zeilboot ben je bij Zeilmakerij Van Vliet Zeilen in Zuid-West Nederland aan het juiste adres. Wij hebben de beste zeil materialen in huis om jou op je zeilschip te laten genieten. Neem direct een kijkje bij ons veelzijdige aanbod.

Kies voor de zeil materialen van Van Vliet Zeilen

Het beste zeil materiaal voor Performance Cruising en Club Racing is en blijft een geweven doek. Vectran doek is een weving van polyester vezels met vectran vezels verwerkt in de inslag. Vectran biedt meer stabiliteit en vormvastheid. Het doek is soepel, handelbaar en de levensduur is gelijk aan die van high modulus polyester. Voor de zeiler met wedstrijdaspiraties bestaan er laminaten. Bij deze zeer vormvaste materialen is de soort en de hoeveelheid versterkingsvezels van belang. Vezels als Pentex, Aramide, Dyneema en Carbon (koolstof) zorgen voor vormbehoud en generen daarmee een wedstrijdlevensduur die langer is dan die van polyester (Dacron). Dit zie je bijvoorbeeld terug in membraanzeil.

Zeil-Materialen
Tansea

Zeil materiaal voor de snelste zeiler

Voor de allersnelste zeiler is laminaat de beste keus. Multi directionele doeken als multiaxial worden tegen een scherpe prijs tot een goed wedstrijdzeil gemaakt. De nieuwste ontwikkeling is “a continious thread shaped membrane”. Dit is een vlies waartussen de vezels ononderbroken over een voorgevormde film doorlopen. Het voordeel daarvan is een laag gewicht voor een zeer vormvast zeil zonder breekpunten. Wil je meer over ons bedrijf weten? Ontdek hier wat wij zoal doen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het is om meerdere redenen interessant een keuze te maken in het aanbod van onze zeilmaterialen, zoals klassieke zeilen en fokken voor uw zeilboot. Je verzekert je van de beste zeilproducten en een persoonlijk advies dat is toegespitst op jouw situatie wanneer je gebruik maakt van onze service. Verder beschikt ons bedrijf over een eigen aanlegsteiger. Je kunt dus gemakkelijk met je zeilschip aanmeren. Neem telefonisch contact op met Van Vliet Zeilen via +31 (0) 187 483790 of stuur een e-mail naar info@vanvlietzeilen.nl. Het is mogelijk om eenvoudig online een zeilofferte aan te vragen.

Voorbeeld-Membraan

Als u de aller snelste zeilen wilt, is LAMINAAT de keus, waarbij moderne te verwerken multi directionele doeken als MULTIAXIAL voor een schappelijke prijs tot een zeer goed wedstrijdzeil gemaakt kunnen worden.

De nieuwste ontwikkeling is:

“A CONTINUOUS THREAD SHAPED MEMBRANE”.

Een vlies waartussen de vezels ononderbroken over een voorgevormde film doorlopen. Het voordeel daarvan is: LAAGSTE gewicht voor een zeil zonder breekpunten en zeer vormvast.

Van Vliet Zeilen