Home » Grootzeil

Grootzeil

​Het grootzeil is een zeil dat wordt gebruikt op zeilschepen. Het zeil wordt bevestigd aan de grootste mast op een zeil- of jachtschip en was vooral vroeger het grootste zeil op een schip. Tegenwoordig zijn er ook andere voorzeilen die groter zijn dan een grootzeil, zoals bijvoorbeeld de spinnaker of halfwinder. Voor een nieuw grootzeil of doorgelat grootzeil zit je bij Van Vliet Zeilen, gevestigd in Zuid-West Nederland, helemaal goed.

  • Modernste ontwerptechnologie
  • 30 minuten rijden vanaf Rotterdam
  • Advies op zeilgebied

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Een nieuw grootzeil koop je bij ons

Een grootzeil moet aan boord van een zeilschip goed presteren. Je moet er blind op kunnen vertrouwen dat het doet waarvoor het is gemaakt. Een doorgelat grootzeil neemt altijd de juiste vorm aan, zelfs als er sprake is van weinig wind. Van Vliet Zeilen is al meer dan 35 jaar actief als zeilmakerij. Wij helpen je graag bij het vinden van een perfect nieuw grootzeil of een doorgelat zeil. Ook als je op zoek bent naar genua zeilen, spinnaker zeilen en halfwinders helpen wij je graag.

De voordelen van een doorgelat zeil

Een doorgelat zeil neemt niet alleen een perfecte vorm aan, het heeft ook een langere levensduur. Een doorgelat grootzeil klappert namelijk minder, waardoor het minder snel beschadigd raakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een grootzeil voor jouw zeil- of jachtschip? Neem een kijkje bij ons aanbod zeilen en laat je zeker ook inspireren door alles zeil materialen waaronder rolfoksystemen.

Zeilboot

Vind het perfecte grootzeil

Onze zeilmakerij beschikt over een eigen aanlegsteiger, direct aan het Haringvliet. Dit maakt het voor jou eenvoudig om met je zeilschip aan te meren. Uiteraard zijn we ook goed bereikbaar met de auto. Vanaf Rotterdam ben je binnen 30 minuten bij ons zeilmakerbedrijf. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies over de het perfecte grootzeil voor je schip. Zowel kwaliteit als service staat bij ons hoog in het vaandel. Neem daarom direct telefonisch contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij zijn bereikbaar via +31 (0) 187 483790 of info@vanvlietzeilen.nl.